Symposion Zalenverhuur

Utrecht

Symposion Zalenverhuur in Utrecht

Stichting Symposion is gevestigd in een monumentaal pand op het Lucas Bolwerk 8 te Utrecht (tegenover de Stadsschouwburg) en exploiteert 2 zalen op de benedenverdieping. Op deze site kunt u even een kijkje nemen in het gebouw en eventueel uw reservering plaatsen. De verhuurmogelijkheden gelden enkel voor zaterdagen en zondagen.

Locatie
Acht jaar na haar oprichting in 1911 betrokken de leden der Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina het pand op Lucas Bolwerk 8. In de jaren daarvoor was er behoefte gerezen aan een "localiteit die een academisch cachet droeg" en dit resulteerde in de aanschaf van het prachtige pand in het hartje van Utrecht. In 1931 werd op 21 november door mejuffrouw Joop Hillen het pand gedoopt tot 'Symposion', wat zoveel betekent als een plek waar men samen kan komen om dingen te bespreken. Authentieke zalen werden in de loop van de tijd omgedoopt tot 'Hell', 'Heemel', 'Joosbar' en 'Hijweege'. Uniek in haar uitstraling en locatie is Symposion vandaag de dag nog steeds een zeer grote bron van trots voor de vereniging Unitas S.R.

Toen in 1998 begonnen werd met de bouw van een nieuwe zaal op de benedenverdieping, voorzien van een geluidsdempende, zogenaamde doos-in-doos constructie en hiermee elke vorm van buurtoverlast voorkomend, ging er voor Unitas S.R. een nieuwe wereld open. Niet alleen kon er op doordeweekse dagen tot in de vroege uurtjes worden doorgefeest, maar ook rees de mogelijkheid tot commerciële verhuur van de zaal in het weekend. Dit is dan ook waar Stichting Symposion zich mee bezig houdt. Samen met de Joosbar, een kleinere ruimte voor een maximum van 50 personen, biedt de Feestzaal, geschikt voor partijen tot 350 personen, voor iedereen de ideale locatie voor een feest op een van de mooiste locaties van Utrecht.

 

 

Feestzaal
De Feestzaal heeft een capaciteit van ca. 300 personen, is geheel geluidsdicht (tot 106 dB) en voorzien van airconditioning. Er is een uitgebreide licht- en geluidinstallatie aanwezig, na overleg kan hier kosteloos gebruik van worden gemaakt. De zaal beschikt over een bar met 2 tappunten, bij een verhuur zal Stichting Symposion zorg dragen voor 3 tappers en een ervaren DJ. Het is natuurlijk ook mogelijk een band of DJ te laten optreden, hiervoor zijn de nodige voorzieningen aanwezig (o.a. krachtstroom).

 

Joosbar
De Joosbar biedt ruimte aan ca. 50 personen. Deze ruimte is voorzien van een bar met 2 tappunten, wanneer u van deze ruimte gebruik wenst te maken zal Stichting Symposion 2 tappers leveren. De Joosbar is uitermate geschikt voor een kleinschalige, gezellige borrel.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Feestzaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Lucasbolwerk 8, 3512EG
Plaats Utrecht
Telefoon 030-2614208
Website Bezoek website
Facebook