Molen de Ster

Utrecht

Molen de Ster in Utrecht

Molen De Ster is het best bewaarde geheim van de Utrechtse wijk Lombok en combineert het beste van twee werelden. De authentieke houtzaagmolen, stammend uit 1739, siert een landelijk stuk grond, midden in een levendige wijk, vlakbij het centrum en op een steenworp van het centrale station van Utrecht.

Molen de Ster Midden in Lombok, een bruisende wijk in Utrecht ligt op loopafstand van het Centraal Station (5 minuten) onze authentieke en nog werkende houtzaagmolen op een landelijk erf met een kinderboerderij. Op zaterdagen is Molen de Ster het terrein van de molenaars die op ambachtelijke wijze hout zagen. Op die dag is de molen opengesteld voor publiek en worden er rondleidingen gegeven door rondleiders die alle geheimen van de molen kennen. Tijdens boekingen zijn rondleidingen tegen een tarief ook een mogelijkheid. De zagerij (zaagschuur uit 1739) van de molen is een ruimte waar je even loskomt van je normale (werk)omgeving. Met verder alle moderne faciliteiten en gemakken, maakt dit de molen tot een ideale locatie wanneer je iets anders wilt voor je bijeenkomst dan een gewone zaal. We kunnen de zagerij voor allerlei bijeenkomsten inrichten. Indien gewenst, wordt er extra meubilair gehuurd. Wij hebben een gevarieerd assortiment aan dranken; biologische wijn en sapjes, bier en koffie naast reguliere frisdranken en streekbieren. Het eten besteden we uit aan externe cateraars, wij zoeken daarvoor een cateraar naar je wensen. Bij mooi weer kunnen onze gasten gebruik maken van ons terras aan het water. In de winter hebben we in de koudste maanden (januari en februari) een winterstop.
Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Feestzaal, Congreszaal
Oppervlakte -180 m2
Aantal personen 25-100 personen
Locatie type Cafés, Evenemententerreinen, Molens
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid Eigen installatie
Internet Wi-Fi
Catering
Activiteiten
Sfeer Ambachtelijk, informeel, karakteristiek,
Toegankelijkheid Veel opstapjes, trappen en opstakels.
Parkeergelegenheid Op het erf is voldoende ruimte voor het parkeren van je fiets. de molen is vlakbij utrecht centraal. vanaf het station is het slechts 5 tot 10 minuten lopen. bij aankomst op utrecht cs neem je de uitgang ‘jaarbeursplein’. onderaan de (rol)trap ga je het plein over, langs de eindhalte van de trams, richting de moskee. bij de stoplichten op het westplein oversteken. dan direct naar links het timorpad op, dat ligt rechts van het water. je ziet de molen al liggen. bus en sneltram de dichtstbijzijnde haltes van de trams en de bussen zijn bij het station aan de westzijde (richting jaarbeurs). auto op het molenerf mag niet geparkeerd worden, laden en lossen op het erf is wel toegestaan. ook kunnen er auto’s voorrijden om gasten op te halen die slecht ter been zijn. rond de molen is het betaald parkeren: € 3,47 per uur, op zondag is het gratis. parkeergarage kop van lombok € 2,54 per uur. jaarbeurs parkeren overige parkeerplaatsen per uur € 3,- met een maximum van € 12,- volg vanaf de a2 of de a12 de borden met ‘jaarbeurs’ en daarna ‘p-jaarbeursplein’. loop linksaf over de croeselaan naar het westplein. zie verder de routebeschrijving vanaf het station. p+r westraven a12 afslag 17 (kanaleneiland / jaarbeurs / transferium), volg de borden naar p+r westraven. een kaartje kost € 5,00 voor parkeren en reizen. met de tram ga je richting utrecht centraal. bij de eindhalte uitstappen. volg nu de routebeschrijving vanuit het centraal station/jaarbeursplein.
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag 09.00-24.00
Dinsdag 09.00-24.00
Woensdag 09.00-24.00
Donderdag 09.00-24.00
Vrijdag 09.00-24.00
Zaterdag 19.00-24.00
Zondag 09.00-24.00
Adresgegevens
Adres Molenpark 3, 3531 ET
Plaats Utrecht
Telefoon 0302990174
Website Bezoek website
Facebook https://www.facebook.com/Molen-de-Ster-