club LUX

Utrecht

club LUX in Utrecht

LUX is gevestigd op een absoluut unieke locatie aan de Oudegracht; op waterniveau aan de middeleeuwse werf in het bruisende hart van de stad. In de entree van LUX is de middeleeuwse werfkelder nog intact wat een sfeervolle binnenkomst geeft. Eenmaal verder in de club blijkt de ruimte echter verrassend hoog en ruimtelijk waardoor je niet meer het gevoel hebt in een kelder te zijn. Het interieur is in 2013 onder architectuur van het Utrechtse Strand NL grotendeels opnieuw opgebouwd. LUX ademt een luxe, stijlvolle en volwassen sfeer uit.

LUX is gevestigd in Utrecht op een absoluut unieke locatie aan de Oudegracht; op waterniveau aan de middeleeuwse werf in het bruisende hart van de stad.

De entree van LUX is gevestigd in een sfeervolle middeleeuwse werfkelder. Eenmaal verder in de club blijkt de ruimte echter verrassend hoog en ruimtelijk waardoor je niet meer het gevoel hebt in een kelder te zijn. Het interieur is onder architectuur van het Utrechtse Strand NL opnieuw opgebouwd. LUX straalt aan de ene kant een stijlvolle, luxe en volwassen sfeer uit maar kent aan de andere kant ook de rauwheid van beton en houten elementen.

 

De grote witte bar met gekleurde LED verlichting is een echte eyecatcher waar je naast fris, bier en wijn ook cocktails, champagne en prosecco kunt bestellen. Tegenover de bar is het mogelijk om te chillen op loungebanken. De hoogteverschillen en podia in de club geven de ruimte een extra dynamiek en bieden ook de mogelijkheid voor live optredens en presentaties. De loungehoek met paars leren kussens en de kleine bar achterin de club lenen zich ook uitstekend als VIP-ruimte. Er is een grote rookruimte aanwezig en een afgesloten garderobe voor ruim 500 jassen. Sinds 2012 is er ook een geheel nieuwe, royale toiletvoorziening in de kelder op -2 [onder waterniveau].


In 2013 is er een tweede zaal - LUX café - in gebruik genomen die beschikt over een eigen entree, geluidsinstallatie, bar en toilet die zowel beschikbaar is voor losse verhuur als voor uitbreiding van de bestaande club. Dit leent zich uitstekend voor groepen tot c.a. 120 personen.


LUX werkt samen met externe organisaties om op de clubavonden events te organiseren. Dankzij de 24-uurs vergunning is een verhuur op elk moment van de week mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

De totale capaciteit is inmiddels c.a. 650 bezoekers maar door de twee ruimtes in de club en de mogelijkheid om de grote zaal te halveren is LUX geschikt voor groepen vanaf ca 50 personen. LUX is te huur voor feesten, bruiloften, bijeenkomsten, recepties, product-presentaties of als een feestelijke afsluiting van een evenement elders in de stad. De rondvaartboten leggen aan voor LUX waardoor er ook een uniek combinatieprogramma te maken is. LUX kan ook de DJ's, hosts en volledige catering verzorgen. Naar keuze met gedekte tafels of een buffet - afhankelijk van het aantal personen. Speciaal voor scholen en studentenverenigingen zijn aantrekkelijke afspraken te maken.

Sinds kort beschikt LUX over een nieuw geluidssysteem van het Engelse merk VOID Acoustics. De revolutionair gevormde Air Motion luidspreker-array ziet er indrukwekkend uit en bestaat uit drie transducers, elk voorzien van een isometrische conische hoorn. Dat resulteert in een smalle bundelbreedte, meer vermogen op de dansvloer, betere geluidskwaliteit en minder reflectie. Het geluidssysteem is opgebouwd uit 4 x Air Motion V2, 4 x Airten V2 en 4 Psyco subs. Bij elkaar goed voor 10 kW.

LUX is uitstekend bereikbaar en ligt ter hoogte van het voormalige hoofdpostkantoor. De Bijenkorf, Hoog Catharijne en het Vredenburg met de bijbehorende ruime parkeermogelijkheden vind je om de hoek. Het Centraal Station is 5 minuten lopen. Zomers is de werf in dit deel van de Oudegracht afgeladen met de gasten van de vele restaurants.

Wil je een evenement organiseren in LUX? Neem dan contact op met LUX!

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Feestzaal, Congreszaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type Discotheken / Clubs
Aantal zalen
Voorzieningen Buitenterras, moderne geluids- en lichtinstallatie, twee zalen met 3 bars, mooie entree met grote garderobe
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Modern, historisch, industrieel, authentiek, luxe, hip
Toegankelijkheid Club lux is zeer centraal gelegen in het bruisende hart van utrecht aan de oudegracht. lux is ook toegankelijk door middel van een lift.
Parkeergelegenheid Parkeermogelijkheid op korte afstand (300 meter) bij la vie
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag 00:00 - 24:00
Dinsdag 00:00 - 24:00
Woensdag 00:00 - 24:00
Donderdag 00:00 - 24:00
Vrijdag 00:00 - 24:00
Zaterdag 00:00 - 24:00
Zondag 00:00 - 24:00
Adresgegevens
Adres Oudegracht 97 aan de werf, 3511 AL
Plaats Utrecht
Telefoon 030 22 32 656
Website Bezoek website
Facebook