Café Restaurant Lofen

Utrecht

Café Restaurant Lofen in Utrecht

In het centrum van Utrecht is een plaats, waar al eeuwen lang zakenrelaties, werkgevers, politici, familie en vrienden elkaar ontmoeten. In de elfde eeuw lag er namelijk binnen de oude bisschoppelijke burcht Trajectum of Trecht (later Utrecht) een Keizerlijk paleis genaamd Lofen.Met de komst van restaurant Lofen is deze traditie in ere hersteld. In het najaar van 1992 is restaurant Lofen geopend op de plaats van het vroegere paleis. In de kelders zijn hier nog restanten van te zien.Evenals het voormalige paleis beschikt Lofen over een besloten ruimte op de eerste verdieping en één op de begane grond waar in huiselijke stijl vergaderd, gegeten, en gefeest kan worden. Lofen is ook zeer geschikt voor uw huwelijksfeest of promotieborrel/diner. Het is mogelijk om de gehele zaak tot uw exclusieve beschikking te krijgen.Lofen is een eigentijdse, sfeervolle zaak, waar jong en oud zich voor een lunch, borrel of diner thuis voelen. Het is mogelijk om in het café gedeelte op de begane grond uw aperitief te gebruiken alvorens u uw gasten in het restaurant of in de bovenzaal ontvangt. Het restaurant biedt in totaal plaats aan zo’n 120 personen, verdeeld over twee niveau’s.Voor grote groepen uit alle uithoeken van het land ligt Lofen op een zeer geschikte locatie. Midden in het centrum aan de voet van Nederlands hoogste kerktoren, De Domtoren.

Het Terras
Ons terras ligt aan de voet van de Domtoren. Hier kunt u van maart tot laat in de nazomer genieten van een lekkere kop koffie of een welverdiend glas bier. Op mooie dagen is het uiteraard ook mogelijk om tot laat in de avond te dineren.

Het Café gedeelte
Het café van Lofen biedt talloze mogelijkheden. U kunt met uw gasten een aperitief nuttigen alvorens aan tafel te gaan of gewoon een drankje drinken in een gemoedelijke omgeving. Het cafégedeelte leent zich ook uitstekend voor grote borrels ter ere van bijvoorbeeld een promotie of een bedrijfsuitje. De maximale capaciteit is 60 personen (zittend) en 120 personen staand.

De salon
De salon is een aparte ruimte binnen het café gedeelte. De salon kan worden afgesloten voor vergaderingen, een kleine borrel of besloten diner. De maximale capaciteit is 20 personen. Voor besloten borrels of diners rekenen wij een minimale omzetgarantie van € 450,00.

Het Restaurant
Het restaurant van Lofen is zeer sfeervol ingericht. Het biedt plaats aan tot 75 personen. Hier kunt u in stijl dineren en genieten van onze uitgebreide internationale à la carte en wijnkaart. Deze ruimte kunt u apart bespreken vanaf 50 personen.Voor groepen boven de 15 personen is het mogelijk uit één van onze buffetten te kiezen of een keuzemenu van drie tot vijf gangen te laten serveren. Iedere drie maanden hebben wij een nieuwe kaart, natuurlijk houden wij naast de kaart rekening met het seizoen zoals asperges, wild en mosselen. De chef-kok stelt naast onze kaart iedere week een keuzemenu samen bestaand uit drie tot vijf gangen.

De Bovenzaal
Op de eerste verdieping bevindt zich de bovenzaal. Deze gezellige en vooral knusse ruimte biedt plaats aan 48 personen voor een diner en 90 personen voor een borrel. Het is mogelijk om deze ruimte te bespreken voor een select gezelschap om in alle rust te kunnen dineren of een gezellig feestje te geven. Omdat wij geen huurprijs rekenen maar een minimale omzetgarantie van slechts € 750,00 is deze ruimte voor iedereen zeer toegankelijk.

Ook is het mogelijk om de zaal te reserveren voor een vergadering of presentatie.

Wij hebben een flip-over, een combi-televisie en een overhead projector.

Hele zaak
Voor een huwelijksfeest, promotie, oratie, bedrijfsfeest of een gala kunt u in overleg de gehele zaak afhuren. Er zijn talloze mogelijkheden m.b.t een feest in Lofen. Wij hebben een ruime ervaring in het organiseren van grote partijen tot wel 350 personen. Ook nu wordt er geen huurprijs maar een minimale omzetgarantie gehanteerd.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u altijd even binnenlopen of contact opnemen met één van onze medewerkers. In een persoonlijk gesprek kunt u uw eigen wensen aangeven om zo uw feest zo passend mogelijk te kunnen organiseren. Bij het organiseren van een diner is het altijd leuk om even met onze chef-kok te bespreken wat uw wensen zijn. In onze keuken wordt alles zelf gemaakt en de mogelijkheden kennen geen grenzen.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type Restaurants, Cafés
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Domplein 17, 3512JD
Plaats Utrecht
Telefoon 030-2315217
Website Bezoek website
Facebook