Studio de Bakkerij

Rotterdam

Studio de Bakkerij in Rotterdam

Studio de Bakkerij is een culturele plek in Rotterdam Noord. Een kunstgalerie en een theaterzaal vormen Studio de Bakkerij. Deze ruimtes zijn voor diverse doeleinden te gebruiken

studiodebakkerij.nl/studio 

Studio de Bakkerij is een culturele plek op de Bergweg 283 in Rotterdam Noord, dichtbij uitvalswegen en op 10-15 minuten loopafstand van het Centraal Station.
In het vooroorlogse pand, van een voormalige chocoladefabriek die tot de jaren ’70 actief was, is sinds de zomer van 2012 een kunstgalerie met kleine theaterzaal te vinden.

Bergweg 283 is de thuisbasis voor de theaterproducties van Studio de Bakkerij en heeft een actieve zaalprogrammering voor de wijk.

Zowel de galerie als de theaterzaal zijn ook privé af te huren.  De twee ruimtes kunnen daarnaast ook aan elkaar worden gekoppeld, waardoor er één grote ruimte van ongeveer 175 m2 ontstaat. Prachtig voor grotere bijeenkomsten waarbij toch een intieme sfeer gewenst is.

GALERIE

De galerie is de voorste ruimte van Studio de Bakkerij waar wisselende exposities hangen van diverse kunstenaars. De galerie heeft een oppervlakte van 100m2. In de ruimte staan 10 tafeltjes die in alle mogelijke formaties kunnen worden neergezet. Dit maakt deze ruimte uitermate geschikt voor borrels en vergaderingen. De galerie beschikt over een bar met pantry en een koffieautomaat met verse bonen.
De galerie kan ook worden gehuurd voor diners, Studio de Bakkerij heeft contacten met diverse cateraars die deze diners zouden kunnen verzorgen. Natuurlijk kunt u ook zelf een cateraar mee nemen.

Kortom de galerie is multi inzetbaar en de kunst zorgt voor een creatieve sfeer die uw bijeenkomst net dat beetje extra geeft.

De afmetingen van de galerie zijn:
5 m breed x 20 m diep x 4 m hoog
In de galerie is licht en geluid aanwezig.
Door de theaterzaal die achter de galerie ligt is alle mogelijke techniek aanwezig.

In de galerie is ook de toegang tot de toiletgroep die bestaat uit 1 algemeen toilet en 1 invalide/dames toilet.

THEATERZAAL

De achterruimte van Studio de Bakkerij is een theaterzaal van 6 bij 12 meter met vloeroppervlakte van 72 m2.
De ruimte is van alle faciliteiten voorzien. Er is professioneel licht en geluid aanwezig dat naar gelang de activiteit kan worden aangepast.
De ruimte kan een mooie strakke witte uitstraling hebben wanneer de theaterdoeken worden weggeschoven. Maar net zo makkelijk is er een zwarte doos te creëren, waardoor er een intieme zaal ontstaat.
In de zaal is een flexibele tribune aanwezig die plaats kan bieden aan 50 toeschouwers. Deze tribune kan zowel in de lengte als in de breedte worden opgezet.

De zaal kan worden gebruikt voor o.a. het houden van lezingen, het geven van workshops, repetities van theatergroepen, het afmonteren van een theatervoorstelling, koorrepetities, try-outs van cabaret of kleine theatervoorstellingen, leerlingen presentaties, etc.

De zaal is helaas niet geschikt voor bandrepetities, een eenmalige banduitvoering is daarentegen in overleg wel mogelijk.

De bar en party in de galerie kunnen gebruikt worden wanneer de zaal wordt afgehuurd.

Indien een technische lijst van zaal gewenst is kan deze worden opgevraagd via [email protected]

Aangezien de ruimtes mogelijkheid bieden aan diverse activiteiten zijn er geen standaard prijzen voor verhuringen. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.
Ons hart ligt bij culturele activiteiten. In tijden waarin deze sector het niet makkelijk heeft zullen we daarom altijd proberen deze partijen een passende aanbieding te doen.

Neem contact met ons op als u een keer langs wil komen of meer wil weten over de huurmogelijkheden.

 

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Feestzaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen galerieruimte, theaterzaal met tribune voor 50 man, bar
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Creatief, industrieel, modern
Toegankelijkheid De ruimte is toegankelijk voor mindervaliden en er is ook een mindervaliden toilet aanwezig
Parkeergelegenheid Betaald parkeren
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag mogelijk
Dinsdag mogelijk
Woensdag mogelijk
Donderdag mogelijk
Vrijdag mogelijk
Zaterdag mogelijk
Zondag mogelijk
Adresgegevens
Adres Bergweg 283, 3037EM
Plaats Rotterdam
Telefoon 010-8440900
Website Bezoek website
Facebook