Maassilo

Rotterdam

Maassilo in Rotterdam

Zes zalen die afzonderlijk of in combinatie beschikbaar zijn, geoutilleerd met licht, geluid & projecties. Geschikt vanaf 100 tot 6.000 personen voor een diner, presentatie, feest, workshops etc.

De Maassilo: Een 100 jaar oude graansilo als unieke en karakteristieke evenementenlocatie met zes verschillende zalen!

 

 

De Maashaven in Rotterdam is van oudsher een haven voor graanoverslag. Voor opslag van het graan werd in 1906 de Maassilo gebouwd. Aan de buitenkant reusachtig en indrukwekkend. Binnen nog steeds herkenbaar als graansilo, maar volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie met alle denkbare voorzieningen. Zes zalen die afzonderlijk of in combinatie beschikbaar zijn, geoutilleerd met licht, geluid & projecties. Geschikt vanaf 100 tot 6.000 personen voor een diner, presentatie, feest, workshops etc.

 

De begane grond en faciliteiten

Op de begane grond beschikt de Maassilo over drie verschillende zalen die afzonderlijk of in combinatie met elkaar gehuurd kunnen worden. Alle zalen beschikken over één of meerdere geoutilleerde barren. Boven deze barren zijn als decorelementen enorme flessenwanden gecreëerd. Daarnaast beschikt de Maassilo over diverse andere faciliteiten zoals een uitgebreid lichtontwerp en geluidsinstallatie, tal van projectiemogelijkheden, ruime garderobes en toiletunits, diverse podia, krachtstroom, kleedkamers, etc. Vanuit de garderobe kan men direct de kleine zaal inlopen, maar het betreden van de verschillende zalen is ook mogelijk via de zogenaamde ‘underground’. Dit is een lange gang door de kelder van de silo vanuit waar elke zaal te bereiken is.


De grote zaal

De grote zaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 1.100 m² en een capaciteit van circa 2.300 bezoekers. Omdat in deze zaal een aantal robuuste pilaren zijn verwijderd, zijn er optimale zichtlijnen op een podium. Deze zaal is dan ook bij uitstek geschikt voor een groot feest (met een mainstage), een plenaire bijeenkomst (congres) of als concertzaal. Door het forse aantal vierkante meters is deze zaal natuurlijk ook om te toveren tot een indrukwekkend restaurant (dinershow).

De grote zaal op de begane grond is standaard uitgerust met licht en geluid, toegespitst op een feestavond met DJ. Maar ook geluidsapparatuur t.b.v. spraakversterking of een band kunnen wij voor u verzorgen.

 

De kleine zaal

De kleine zaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 850 m² en een capaciteit van circa 1.500 bezoekers. Ook deze zaal beschikt over licht- en geluidstechniek. De zaal heeft een intiem karakter en is op een eenvoudige en natuurlijke manier te verkleinen. De kleine zaal is dan ook zeker niet alleen geschikt voor grote(re) feesten! De ruimte leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een diner voor 100 à 150 personen of een feestje voor 200 à 300 personen.

 

De Middenzaal

De Middenzaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 650 m² en een capaciteit van circa 600 bezoekers. Deze zaal wordt meestal in combinatie met de Grote en/of Kleine zaal gehuurd, omdat deze zaal niet over een eigen toiletunit beschikt. Tijdens officiële bijeenkomsten is dit een ideale ruimte voor de informele momenten als ontvangst, pauze, lunch en/of borrel. Tijdens informele bijeenkomsten is deze zaal zeer geschikt als ruimte om juist met elkaar te kunnen praten of om er een tweede thema te programmeren.

 

 

10e verdieping

Sinds Mei 2008 beschikken wij over nog eens drie extra zalen op de 10e verdieping. Middels twee nieuwe liften wordt u op een hoogte van 40 meter gebracht met een uitzicht over de skyline van Rotterdam.

De 10e etage beschikt over een eigen separate ingang, garderobe, toiletunits, barren etc. Maar ook zijn de liften naar de 10e etage via de Kleine zaal op de begane grond bereikbaar. De drie zalen op de 10e verdieping kunnen uiteraard afzonderlijk of in combinatie gehuurd worden. Maar ook de huur van één of meerdere zalen op de 10e verdieping in combinatie met de één of meerdere zalen op de begane grond behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

 

Presentatiezaal

De presentatiezaal op de 10e verdieping is zeker niet alleen geschikt voor presentaties! Deze zaal - de hoofdzaal van de 10e verdieping is uitermate geschikt voor o.a. concept try-outs, modeshows, bedrijfspresentaties, congressen, etc. De zaal is voorzien van drie barren, toiletunits, licht en geluid en aan de linkerzijde een tribune met plaats voor ca. 100 personen. Netto vloeroppervlak bedraagt ca. 600 m2 met een capaciteit tot ca. 900 personen.

 

De twee zij-armen

De twee zij-armen hebben een netto vloeroppervlak van respectievelijk 350 m2 en 275 m2. Zij-arm 1 is een kleinere presentatieruimte voor circa 300 personen en biedt een fantastisch uitzicht over de skyline van Rotterdam. Zij-arm 2 is een bijeenkomstruimte voor circa 250 personen. Beide zij‑armen zijn geschikt voor o.a. workshops, plenaire gedeeltes, productpresentaties, (intieme) feestjes en diners, etc.

 

Faciliteiten

De zalen op de 10e etage zullen evenals de zalen op de begane grond voorzien worden van professioneel licht en geluid, meerdere volledig geoutilleerde barren, etc.

Daarnaast beschikken we over een team van professionele medewerkers die elk denkbaar evenement kunnen organiseren. Onze technici kunnen alle benodigde apparatuur voor u inhuren, opbouwen en aansluiten. Onze opbouw- en decorploeg kunnen de zalen volledig naar uw wens inrichten. Ons creatieve team op kantoor beschikt over alle kennis en contacten om materialen en artiesten voor u in te huren of te boeken.

Voor het volledige overzicht van aanwezige voorzieningen, klikt u hier voor faciliteiten.

 

Catering

Wij hebben geen exclusiviteitafspraken met cateraars. Dat betekent dat we in overleg met u de cateraar kunnen benaderen die het beste bij uw wensen en evenement past. Of het nu gaat om een exclusief viergangen diner van een topkok, een gevarieerd buffet of een eenvoudig hapje bij de borrel. Misschien werkt u zelf al heel lang met een cateraar samen? Natuurlijk kunt u in dat geval uw eigen cateraar meebrengen. Houdt u er dan wel rekening mee dat wij een catering buy-out zullen rekenen.

 

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Feestzaal, Congreszaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen Professionele licht- en geluidsapparatuur, toiletunits, horeca-units, klimaatbeheersing en verwarming, kleedkamers
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid Voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de maassilo
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Maashaven zuidzijde 1, 3081AE
Plaats Rotterdam
Telefoon 010 4762452
Website Bezoek website
Facebook