Het Koetshuis

Rotterdam

Het Koetshuis in Rotterdam

In de sfeervolle ambiance van het historische Koetshuis te Rotterdam, Oud- IJsselmonde is het voor een ieder goed toeven. Wanneer u iets te vieren of te gedenken heeft, of gewoon voor een gezellig samenzijn, is "Het Koetshuis" een uitstekende keuze. Dat kan met een lunch, diner, buffet, borrel of feest; Intiem op de entresol, of op de begane grond, in de bar of in de zaal en bij mooi weer op het terras aan de kasteelgracht.

 

Het Koetshuis is daarmee ook een ideale locatie voor bedrijfsborrels,- recepties en -feesten. Het Koetshuis heeft feestruimte voor zo´n 200 personen binnen, maar bij mooi weer is er op het terras royaal plek voor grotere groepen. Een Diner is al mogelijk vanaf 10 personen; een High Tea vanaf 20 en buffetten vanaf 30 personen .

 

Het team van Het Koetshuis zorgt voor een onvergetelijke bijeenkomst of gezellig samenzijn.

Vooraf wordt met de organiserende partij alle wensen doorgenomen; Tafelschikking, invulling van het menu, borrelgarnituur, muzikale omlijsting, aankleding en het gebruik van terras, om een paar zaken te noemen.

Alles is mogelijk. Kortom, het moet wel erg gek zijn wanneer er niet aan voldaan kan worden

Stukje historie. De oudste sporen van bewoning in IJsselmonde dateren uit ca. 5000 v. Chr. De naam IJsselmonde (Islemunda) komt voor het eerst voor in 1072. Er stond al in 1076 een kasteel. Sinds 1778 kende het gebied een eigen raad en aan het begin van de negentiende eeuw omvatte het grondgebied van IJsselmonde een groot deel van het huidige Rotterdam Zuid. De eeuwenlange zelfstandigheid eindigde in 1941, toen IJsselmonde werd ingelijfd bij Rotterdam. Het Koetshuis, gelegen naast de gerestaureerde Adriaan Janzkerk, is het enige

overblijfsel van Kasteel IJsselmonde, dat in 1900 gesloopt werd.

 

Parkeren. In de directe omgeving kan gratis geparkeerd worden. Op het routekaartje zijn de

parkeerplaatsen aangegeven.

 

Watertaxi. De Watertaxi is een origineel vervoersmiddel van en naar Het Koetshuis.Halte no.16 is aanlegplaats aan het IJsselmondse Hoofd. Dat is op precies drie minuten loopafstand van Het Koetshuis.

 

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Kasteelweg 53, 3077 BN
Plaats Rotterdam
Telefoon 010 4835388
Website Bezoek website
Facebook