De Waagh

Nijmegen

De Waagh in Nijmegen

// Heden en verleden van de Waagh Ontmoeting met een historische plek. In 1612 wordt naar een ontwerp van Meester van Delft begonnen met de bouw van de Waagh. Op het marktplein voor de Waagh, in het hart van de stad van Nijmegen, was volop bedrijvigheid, de handel bloeide.  

Oorspronkelijk eisten de slachters uit de omgeving het westelijk deel van de Waagh op. Het oostelijk deel was een plek waar voornamelijk boter, maar ook groente en fruit werden gewogen en verhandeld. De grote stadsweegschaal uit die tijd is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De bovenzaal heeft diverse functies gekend. Zo was zij ooit wachtlokaal voor militairen, maar ook de politie, de toenmalige Hoofdwacht, heeft er haar post gehad.

Als een wonder heeft de Waagh de Tweede Wereld Oorlog ternauwernood overleefd en in de jaren zeventig onderging het gebouw een grondige restauratie. Tijdens de restauratie is er onder andere een fraai gebeeldhouwde schouw uit 1646 op de bovenzaal geplaatst.

Sinds 1 januari 1995 vinden er in verschillende ruimtes van de Waagh uitéénlopende horeca-activiteiten plaats.

In het najaar van 1998 heeft een grondige verbouwing de Waagh omgetoverd tot een sfeervol restaurant met op de eerste verdieping een stijlvolle bourgondische feestzaal. Deze bovenzaal biedt ook nu reeds de mogelijkheid tot tal van feestelijke bijeenkomsten, zoals bruiloften, promotiefeesten, culturele festiviteiten en congressen. Indien gewenst verzorgen wij voor U en Uw gezelschap heerlijke buffetten of een prima lunch.

Niet alleen de Waagh is het waard om door U bezocht te worden. Uzelf bent het evenzo waard om door ons in de Waagh verwend te worden. Wij hopen dan ook U eens te mogen begroeten!
Tot dan!!!
 

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Feestzaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Grote markt 26, 6511 KB
Plaats Nijmegen
Telefoon 024 323 07 57
Website Bezoek website
Facebook