Het Muiderslot

Muiden

Het Muiderslot in Muiden

Rijksmuseum Muiderslot te Muiden (Herengracht 1) ontvangt al bijna 125 jaar gastvrij haar bezoekers. Het is een prachtig middeleeuws kasteel, in oorsprong gebouwd rond 1280 door graaf Floris V. Meubels, gebruiksvoorwerpen en schilderijen in het kasteel vertellen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw, de tijd waarin de schrijver P.C. Hooft het kasteel bewoonde. Buiten kunt u genieten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de vroegere Zuiderzee. Ook de gerestaureerde historische pruimenboomgaard, de vestingwallen en de sier- en nutstuinen zijn een bezoek meer dan waard.

Water
vechtmondHet Muiderslot ligt aan het overal zichtbare water van het IJsselmeer. Waar vroeger de zeilschepen van de VOC vanaf de Zuiderzee langs voeren, passeren nu veel moderne zeilschepen deze van oudsher zo strategisch gelegen historische plek. Dankzij de unieke ligging van het Slot aan de monding van de rivier de Vecht was en is het kasteel een bijzondere monsterplaats voor een onvergetelijke ontvangst.

Stijlvol
Het Muiderslot is geen conferentiecentrum, maar de luister van de ingerichte zalen, de schoonheid van de vesting en de geborgenheid van de tuinen bieden een ongekend scala aan mogelijkheden voor een uitgelezen diner, een unieke personeelsbijeenkomst of een inspirerende vergaderplek. Door de relatieve kleinschaligheid van het Muiderslot blijft de exclusiviteit en intimiteit van de bijeenkomst gewaarborgd en kan het museum maatwerk bieden voor iedere soort ontvangst.

Binnen
De zalen van het Muiderslot bieden u mogelijkheden voor verschillende bijeenkomsten. U kunt bijvoorbeeld met uw gasten dineren bij kaarslicht in de beroemde Ridderzaal of juist in intieme kring genieten van uw aperitief in de Bisschopskamer of kleine eetzaal, bij het smaakmakende stilleven van Pieter Claesz. De Slotkapel leent zich bij uitstek voor bijvoorbeeld een besloten vergadering in een sfeervolle ambiance.

Buiten
De historische cruydt- en warmoeshof vormen een inspirerend decor voor een Midzomeravond of cultureel evenement. De loofgang tussen de tuinen vormt een fantastische dinerlocatie, met verrassende uitzichten door de tuinvensters op het historische vaescruydt en de smakelijke culturele diversiteit aan warmoesproducten van onze voorouders in de Gouden Eeuw.

Maatwerk
Standaardbijeenkomsten komen op het Muiderslot bijna niet voor. Niet omdat hier geen mogelijkheden voor zijn, maar omdat de ervaring leert, dat de meeste cliënten een persoonlijke noot aan hun bijeenkomst toe willen voegen. En wij doen niets liever: of het nu gaat om een optreden van een theatergroep of bijzondere musici bij een diner, een dansvoorstelling of een koor.
Zelfs bijzondere wensen ten aanzien van de inrichting en aankleding van de zaal behoren tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend kunnen we ook rekening houden met speciale culinaire wensen van u en uw gasten. Een rondleiding in het Nederlands of Engels door het kasteel vormt een min of meer vast onderdeel van het programma. De rondleiding biedt uw gasten de gelegenheid om het verdere kasteel en de collectie te bezichtigen en de sfeer van het gebouw in zich op te nemen, waardoor uw gasten zich weldra 'thuis' zullen voelen op het kasteel. Dat gebeurt hier eigenlijk altijd.

Eten en drinken
... is gespreksonderwerp, emotie, stemmingmaker... Eten moet vooral lekker zijn, passen bij het moment van de dag, de wens van de gast en het thema van het feest. Onze huiscateraar Service Culinair uit Nieuw-Vennep begrijpt dit als geen ander.
Service Culinair verzorgt een passende omlijsting van uw bijeenkomst, perfecte bediening en culinaire kwaliteit.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Herengracht 1, 1398AA
Plaats Muiden
Telefoon 0294-256262
Website Bezoek website
Facebook