Het Oude Stadhuis

Montfoort

Het Oude Stadhuis in Montfoort

Langs de oude rivier de Hollandse IJssel ligt het rustieke stadje Montfoort. Het stadje heeft nog veel van zijn oude glorie weten te behouden en u treft hier de sfeer aan van een echt oud Hollands stadje. In ėėn van de meest bijzondere panden, het oude stadhuis, is nu het Restaurant & Stadscafė 'Het Oude Stadhuis' gevestigd. Het pand is in 1373 gebouwd en is in 1965 gerestaureerd en geheel authentieke staat teruggebracht. In het monumentale pand treft u diverse gezellige ruimtes met mogelijkheden voor een buffet, borrel, receptie, feestavond, high-tea of grotere partijen. Ook voor een vergadering of bedrijfspresentatie kunt u bij ons terecht. U wordt van harte uitgenodigd voor een heerlijk verblijf in de sfeervolle omgeving.  

Zoals de naam Het Oude Stadhuis al zegt bevindt dit restaurant zich in een zeer oud pand dat een centrale rol heeft gespeeld in het leven van vele Montfoorters gedurende de afgelopen 600 jaar.
Het gebouw is ouder dan de bekende stadhuizen van bijvoorbeeld Gouda, Middelburg en Veere.

Om de ouderdom vast te kunnen stellen zijn in 1990 monsters genomen van de houten steunbalken in het restaurant. Aan de hand van deze monsters heeft de Rijksdienst voor de Monumentenzorg bepaald dat het gebouw uit 1373 dateert.

De bouw van het toenmalige stadhuis is waarschijnlijk geïnitieerd door de burggraaf van Montfoort die het stadje in 1329 stadsrechten verleende en het door de bouw van ondermeer een stadhuis waarschijnlijk meer aanzien wilde geven. Het stadhuis, dat pas sinds 1993 niet meer als zodanig in gebruik is, bestond uit verschillende vertrekken en verdiepingen die meestal ook verschillende functies hadden.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Hoogstraat 36, 3417 HD
Plaats Montfoort
Telefoon
Website Bezoek website
Facebook