't Raadhuis van Graft

Graft

't Raadhuis van Graft in Graft

Het monumentale raadhuis van Graft ( gemeente Graft – De Rijp) vlakbij centrum Alkmaar is uitstekend geschikt voor onder andere recepties en zaal verhuur. Het raadhuis herbergt een prachtige raadzaal en stamt uit het jaar 1613. Bezoek de website www.raadhuisgraft.nl voor alle informatie.

Het unieke raadhuisje van Graft
stamt uit het jaar 1613 en is ontworpen door een onbekende architect. Het wereldberoemde raadhuis is opgetrokken in de zogenaamde Hollandse Renaissancestijl en straalt enorme rijkdom uit. Graft was een welvarend dorp, met name door de vangst van haring en teelt van hennep. De weelderige versiering aan de beide gevels herinnert hier aan. Bovenop de topgevels staan schilddragende leeuwen met het wapen van regerend stadhouder van toen, Prins Maurits. Naast het raadhuis bevindt zich de gerestaureerde zerkenvloer van de voormalige  Hervormde kerk van Graft. Deze kerk is in 1951 gesloopt.

Ook de binnenzijde van het raadhuis straalt de warme sfeer uit van de rijkdom van weleer. De benedenverdieping wordt gebruikt als expositieruimte van museum het Houten Huis uit De Rijp. Op de eerste verdieping bevindt zich de raadszaal in gerestaureerde staat. Naast een publieke tribune is de originele bolpoottafel een absolute blikvanger. Al kijkende door het glas-in-lood heeft u een prachtig uitzicht over het dorp. U kunt in de raadszaal van het raadhuis van Graft sfeervol trouwen, maar ook vergaderen en bijvoorbeeld presenteren. Ontvang uw gasten in de prachtige- en representatieve ambiance die deze ruimte biedt.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Congreszaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen Toilet, klein keukentje, uitsluitend catering op lokatie (eenvoudig realiseerbaar)
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Monumentaal, warm en knus; 400 jaar oude unieke sfeer.
Toegankelijkheid Monumentale raadszaal op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap. geen lift.
Parkeergelegenheid Gratis parkeren nabij het raadhuis mogelijk
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag 08.00-23.00 uur
Dinsdag 08.00-23.00 uur
Woensdag 08.00-23.00 uur
Donderdag 08.00-23.00 uur
Vrijdag 08.00-23.00 uur
Zaterdag 08.00-23.00 uur
Zondag 08.00-23.00 uur
Adresgegevens
Adres Raadhuisstraat 24, 1484 EN
Plaats Graft
Telefoon 06-53317609
Website Bezoek website
Facebook