Delicees, restaurant & catering

Dordrecht

Delicees, restaurant & catering in Dordrecht

Gastronomisch restaurant gesitueerd in een prachtig historisch pand, aan de voet van de Grote Kerk.

Sinds 1 okotber 2013 is ons restaurant gevestigd aan de Lange Geldersekade 8, aan de voet van de Grote Kerk. Het pand wordt ook wel het 'Rotterdams Huis' genoemd, omdat het tot 1969 in Rotterdam stond, aan de Schiekade. Daar was het een onderdeel van een opvanghuis voor weduwen en later onderdeel van een ziekenhuis. Het gebouw moest wijken voor nieuwbouw. Begin jaren zeventig werd de scheve toren van de Grote Kerk gestabiliseerd en door werkzaamheden en sloop van de oude huizen ontstand er een gat, dat opgevuld is door het Rotterdams Huis. In de heropbouw zijn veel historische elementen teruggebracht.

In het interieur zijn klassieke keuzes gemaakt, zoals kroonluchters en een spiegel boven de haard, maar daarvoor is altijd voor een moderne invulling gekozen. Zo zijn er 3D geprinte palmlampjes in de raamkozijnen, de 'Bigband'kroonluchter en de ronde spiegels 'shades' op de schouw. In de bibliotheek komt de grote liefde van Cees voor kookboeken tot zijn recht. Deze bibliotheel wordt veel gebruikt om te vergaderen of voor private dining.

De keuken  laat zich ook kenmerken door respect voor klassiekers, maar vaak ingevuld met verrassende keuzes qua ingrediënten of technieken. Wij serveren in het restaurant een verrassingsmenu (2 of 3 gangen lunch), 4, 5,6 of 7 gangen , indien gewenst met een wijnarrangement.

Graag ontvangen wij u in ons restaurant,

Cees Timmerman en Ester Weber

 

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type Restaurants
Aantal zalen
Voorzieningen Restaurant, verrassingsmenu
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Luxe, historisch, klassiek en modern, ambachtelijk, elegant
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid Er zijn diverse parkeergarages in de buurt van het pand.
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Lange geldersekade 8, 3311 CJ
Plaats Dordrecht
Telefoon (078) 6213772
Website Bezoek website
Facebook