Film Atelier Den Haag

Den haag

Film Atelier Den Haag in Den haag

Twee intieme en informele vergaderruimtes in het centrum van Den Haag. Een huiskamersfeer met daarbij alle benodigdheden voor een prettige vergadering, coachsessie of presentatie.

Film Atelier Den Haag biedt twee vergaderplekken in het centrum van Den Haag: op Herenstraat nummer 8D (ca. 20 m2) staat een grote ronde tafel voor maximaal 8 personen en aan dezelfde straat op nummer 8 (ca. 40 m2) biedt een oude, lange houten tafel plek aan maximaal 14 mensen. Beide locaties liggen midden in het centrum van Den Haag, vlak achter het Plein en Binnenhof en op loopafstand van Centraal Station.
Het Film Atelier beschikt in een oud pakhuisje op nummer 8D, verscholen achter de straat, over een intieme, informele maar ook functionele ruimte om te vergaderen, die, wanneer niet in gebruik door het Film Atelier voor workshops of lezingen, ook te huur is voor kleine gezelschappen. Hetzelfde geldt voor een tweede ruimte gevestigd in een oud winkelpandje op nummer 8, dat echter direct aan de straat is gelegen.

Nummer 8D
Aan de grote ronde tafel met een doorsnede van 1,80 m in het voormalig pakhuisje is plaats voor maximaal 8 personen. De ruimte is ook geschikt voor presentaties met een beamer of bijvoorbeeld een team- of coachingsdag en bevindt zich op de eerste verdieping.
Het plafond in de lichte vergaderruimte is 3.40 hoog. Aan één zijde zijn er drie hoge ramen die uitkijken op de bescheiden stadstuin, aan een ander zijde staan muurhoge boekenkasten gevuld met film- en geschiedenisboeken. De ruimte grenst aan een vier traptreden hoger gelegen ruimte met filmtafels en vijf atelierramen waar aan historische filmcollecties wordt gewerkt. Vanzelfsprekend zal daar tijdens het gebruik van de vergaderruimte niemand aan het werk zijn.

Nummer 8
In het voormalig winkelpand staat op een warm Perzisch tapijt een oude grote tafel wat beschut aan de achterkant van de ruimte. Qua stoelen zijn er twee mogelijkheden: desgewenst kunnen 10 wat bredere blauwe stoelen of 14 wat smallere oude schoolstoelen rondom de tafel worden neergezet. Aan de straatkant is een zitje waar even gepauzeerd kan worden of waar bijvoorbeeld een groepje zich even kan afscheiden van de rest van het gezelschap. Aan de muren hangt van alles dat met film te maken heeft. Open kasten met oude filmspullen en planten breken het zicht vanaf de straat naar binnen, maar desgewenst kan de grote ruit met een rolgordijn worden bedekt. Een keukentje met koelkast is aanwezig en vanaf een raam bij de vergadertafel is zicht op een mini-buitenplaatsje met grote posters van Audrey Hepburn.

Sfeer
Alle werkzaamheden in het Film Atelier hebben te maken met film en geschiedenis. De ruimtes waar vergaderd kan worden, ademen dan ook een sfeer van film en historie, en zijn tegelijkertijd rustig en inspirerend. De ruimte met de ronde tafel is wat intiemer van sfeer, de locatie met de lange tafel heeft een wat zakelijker toon. Wanneer u met twee groepen zou willen vergaderen is het ook mogelijk om zowel nummer 8 als 8D tegelijk te huren. Beide locaties zijn achterom via een steeg met elkaar verbonden.

Centrum Den Haag
Het Film Atelier is gelegen in het centrum van Den Haag, pal achter het Plein. Terwijl in de weekenden ’s avonds en ’s nachts het feestgedruis vaak losbarst, is het overdag meestal verrassend stil, ook al omdat de Herenstraat met pollers voor autoverkeer is afgesloten. Het Filmatelier is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (7 minuten lopen vanaf Centraal Station) en de parkeergarages Plein, Muzenplein en Grote Markt zijn allemaal op loopafstand. Fietsen kunnen in de gratis Bisieklette op het Plein worden gestald op 2 minuten loopafstand.

Huisgemaakte lunch of diner
Indien gewenst kunnen natuurlijk afspraken worden gemaakt over het serveren van een huisgemaakte lunch of avondeten aan de vergadertafel. Tot 8 personen kan ook in de keuken met gietijzeren fornuis in het oude pakhuisje ontbeten, geluncht of gedineerd worden. Die keuken grenst aan een bescheiden stadstuin die wordt bewoond door de konijnen Maxima en Arie. Een aanrader zijn de lekkere taartjes die bij de Wiener Konditorei om de hoek besteld kunnen worden, maar het Filmatelier serveert desgewenst ook zelfgemaakte snackjes, zowel zoet als hartig. In beide keukens zijn een koelkast en voldoende servies aanwezig zodat u ook zelf een lunch, hapjes en/of drankjes kunt (laten) regelen of deze nuttigen bij één van de vele horecagelegenheden aan en rond het achtergelegen Plein.

Elisa Mutsaers, de eigenaar van het Film Atelier, heet u bij aankomst natuurlijk altijd van harte welkom, maar kan desgewenst ook een korte introductie houden door iets over haar werkzaamheden in het Film Atelier te vertellen.

Aanwezige faciliteiten
• ronde vergadertafel voor maximaal 8 personen
• rechthoekige houten tafel voor maximaal 14 personen
• huur is altijd inclusief koffie/thee/water/iets lekkers
• extra losse stoelen op beide locaties en een zitje op nummer 8
• flip-over met papier en stiften
• beamer
• draadloze internetverbinding
• pantry, toilet, kapstok
• gezellige keuken met houten tafel voor 8 personen grenzend aan bescheiden formaat stadstuin
• het Filmatelier kan ook in de avonduren of in het weekend worden gehuurd
• huur van beide locaties kan indien gewenst ook gecombineerd worden
Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte
Oppervlakte 40 m2
Aantal personen 0-25 personen
Locatie type Congres- en vergaderlocaties, Industriële locaties
Aantal zalen
Voorzieningen vergadertafel voor 12 personen, beamer, flipover, wifi, pantry
Beeld & Geluid Inbegrepen
Internet Wi-Fi
Catering
Activiteiten
Sfeer Licht, no nonsense, besloten, huiskamer, filmgeschiedenis
Toegankelijkheid Hartje centrum, gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en auto
Parkeergelegenheid Parkeren in diverse parkeergarages, alle op minder dan 5 minuten lopen
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag in overleg
Dinsdag in overleg
Woensdag in overleg
Donderdag in overleg
Vrijdag in overleg
Zaterdag in overleg
Zondag in overleg
Adresgegevens
Adres Herenstraat 8d, 2511 EA
Plaats Den haag
Telefoon 0707801657
Website Bezoek website
Facebook https://www.facebook.com/FilmatelierDH