Vondelkerk

Amsterdam

Vondelkerk in Amsterdam

Deze prachtige, monumentale kerk is gezegend met vele nissen waardoor een mystieke sfeer ontstaat. Vanuit de kelder kunnen spreker of entertainment op spectaculaire wijze entree maken.

De Vondelkerk is een uniek en sfeervol monument aan de rand van het Vondelpark, vlakbij het Leidseplein. P.J.H. Cuypers, de bouwmeester van onder andere het Centraal Station, het Rijksmuseum en natuurlijk de Posthoornkerk, legde als projectontwikkelaar de Vondelstraat aan. Volgens zijn ideeën omtrent de ideale samenleving bouwde hij midden tussen de huizen een kerk. De eerste steen van deze neogotische kruisbasiliek werd gelegd op 1 maart 1872.

Toen sloop dreigde voor het sterk verwaarloosde gebouw, werd een plan voor herbestemming ontwikkeld. Een in 1980 opgerichte stichting wist een nieuw gebruik en een restauratie mogelijk te maken, zodat dit prachtige bouwwerk tot op de dag van vandaag is blijven staan.

Het middenschip van de Vondelkerk is te huur voor diners, recepties en lezingen. Voor bijzondere projecten als muziekuitvoeringen en culturele manifestaties is de ruimte zeer geschikt. Ook kan het burgerlijk huwelijk worden voltrokken in deze kerk. Er zijn in theateropstelling 150 zitplaatsen, bij recepties is er plaats tot 250 personen en tijdens een diner tot 125 personen.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type Kerken
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Vondelstraat 120 a, 1054 GS
Plaats Amsterdam
Telefoon
Website Bezoek website
Facebook