Cristofori

Amsterdam

Cristofori in Amsterdam

In het monumentale pand aan de Amsterdamse Prinsengracht bevinden zich een drietal markante, professioneel gerestaureerde ruimtes die zeer geschikt zijn voor feestelijke en zakelijke ontmoetingen. Ook is Cristofori een officiële trouwlocatie. Het oorspronkelijke, rustieke karakter van het gebouw - een zeventiende-eeuws pakhuis brengt u onmiddellijk in de juiste sfeer voor een bijzonder evenement.

De begane grond
Op de begane grond bevindt zich de Weense Salon, ingericht in fin de siècle-stijl en met openslaande deuren naar de Prinsengracht. Deze zaal is ideaal voor formele bijeenkomsten tot ongeveer 60 personen. Ook kunt u in de salon tot 100 gasten verwelkomen voor aperitief of receptie.

De Vleugelkamer
De Vleugelkamer welke eveneens op de begane grond gelegen is, doet vanwege haar lemen en bakstenen muren denken aan een kasteelzaaltje en vormt een mooi decor voor kleinere bijeenkomsten als bv. trouwceremonies. Een combinatie van de Vleugelkamer en Salon is uiteraard mogelijk en biedt u een tal van mogelijkheden.

De Grote Zaal
De imposante Grote Zaal met de prachtige kroonluchter en parketvloer is gelegen op de vijfde etage. Deze heeft een capaciteit van 150 personen voor een stijlvol diner en is ook zeer geschikt voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten tot 250 personen. Overigs leent deze ruimte zich, vanwege haar bijzondere akoestiek, uitstekend voor concerten tot ongeveer 150 personen.

De lift
De lift in het pand is zeer bijzonder. Als deze in beweging komt, wordt het 16 meter hoge schilderij zichtbaar door de glazen achterwand. Het schilderij is in 1989 geschilderd door kunstenares Gerti Bierenbroodspot en het is een afbeelding van Pergamons altaar, gebaseerd op de compositie ‘Sacre du Printemps’ van Igor Stravinsky.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Prinsengracht 581-583, 1016HT
Plaats Amsterdam
Telefoon
Website Bezoek website
Facebook