Bethaniënklooster

Amsterdam

Bethaniënklooster in Amsterdam

In het hart van Amsterdam, nabij de Nieuwmarkt, vindt u het Bethaniënklooster. Het Bethaniënklooster is een toonaangevend podium voor kamermuziek, maar ook een smaakvolle locatie voor diverse activiteiten zoals lezingen, zakelijke bijeenkomsten, bruiloften en diners.

Het gebouw
Klik voor een grotere afbeelding Boven het souterrain lag de refter, de eetzaal en op de tweede verdieping het dormitorium, de slaapzaal. In 1700 werd de vloer van de slaapzaal grotendeels gesloopt om een hoge kerkruimte te creëren. Het Bethaniënklooster bestaat nu uit het overwelfde souterrain, twee verdiepingen die grotendeels zijn samengevoegd tot de concertzaal en een kap met enkele woningen.

De concertzaal
Onder het eeuwenoude eikenhouten plafond van het vroegere dormitorium bevindt zich nu een voor Amsterdam unieke concertzaal met een uitzonderlijke akoestiek. Als concertzaal heeft het Bethaniënklooster vanaf 2000 een grote ontwikkeling doorgemaakt. Met zo'n 120 concerten per jaar, waar tussen vijf en tienduizend bezoekers per jaar van genieten, is het Bethaniënklooster niet meer weg te denken uit het Amsterdamse culturele leven.

Het souterrain
Onder de concertzaal bevindt zich het souterrain. De 15de-eeuwse gewelven maken daar de ouderdom van het gebouw zichtbaar. Deze 'crypte' loopt onder de oude refter en ademt nog het meest de sfeer uit van het toenmalige klooster.

Culturele evenementen
Het Bethaniënklooster is het podium bij uitstek voor uw concerten en lezingen, maar leent zich tevens goed voor orkest- of koorrepetities, Cd-producties en Cd-presentaties.

Zakelijke bijeenkomsten
Voor uw congressen, trainingen, vergaderingen, symposia en presentaties zijn de mogelijkheden van Het Bethaniënklooster talrijk.

Bruiloften
Het Bethaniënklooster is een officiële, Amsterdamse trouwlocatie, maar ook voor kerkelijke inzegeningen is het klooster geschikt. Tevens kunt u uw aansluitende receptie of diner hier laten verzorgen.

Herdenkingsdiensten
Door de historie als klooster en als schuilkerk leent de ambiance van het Bethaniënklooster zich ook uitstekend voor herdenkingen, zeker in combinatie met muziek.

Culinaire wensen
In samenwerking met onze preferred cateraar vervullen we uw wensen voor het geven van borrels en recepties, en voor het organiseren van lunches, buffetten en diners.

Bereikbaarheid
Dankzij zijn centrale ligging is het Bethaniënklooster goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. In de directe omgeving van het klooster bevinden zich diverse parkeergarages.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Trouwlocatie
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Barndesteeg 6 b, 1012 BV
Plaats Amsterdam
Telefoon
Website Bezoek website
Facebook