Parkvilla

Alphen aan den rijn

Parkvilla in Alphen aan den rijn

Parkvilla is een karakteristieke, uitnodigende omgeving die bruist van creativiteit en die open staat voor uw zakelijke en/of feestelijke evenement. De ruimtes bij Parkvilla zijn te huur voor bedrijven, instellingen en particulieren. Er kunnen onder meer bedrijfspresentaties, workshops, besloten theater- en filmvoorstellingen, recepties en lezingen plaatsvinden, maar ook (trouw-) partijen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden voor catering.

In het monumentale Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn ligt Parkvilla. In 1913 geopend als kerk en school van de Martha Stichting, een instelling voor kinderen, en in de jaren ‘80 van de vorige eeuw verbouwd tot centrum voor kunsteducatie. In het voormalige kerkje kwam een theaterzaal, de gemeenschappelijke eetzaal werd foyer en de lokalen werden omgetoverd tot leslokalen voor creatieve cursussen en het filmtheater. Alles voorzien van de moderne techniek en gemakken, maar met behoud van de sfeer van weleer. 

Parkvilla is een karakteristieke, uitnodigende omgeving die bruist van creativiteit en die open staat voor uw zakelijke en/of feestelijke evenement. De ruimtes bij Parkvilla zijn te huur voor bedrijven, instellingen en particulieren. Er kunnen onder meer bedrijfspresentaties, workshops, besloten theateren filmvoorstellingen, recepties en lezingen plaatsvinden, maar ook (trouw-) partijen. Ook zijn er veel mogelijkheden voor catering.

  • Pak het Podium in het Theater

Dat deze ruimte ooit een kerk was is nog steeds te zien. Bij de reconstructie is de balkenstructuur van het plafond in het zicht gelaten en dat maakt de ruimte tot een sfeervolle zaal. Met 220 stoelen in een vaste opstelling kunt u hier presentaties en voorstellingen houden voor een middelgroot publiek. Vanuit alle stoelen is er goed zicht op het podium. Het oppervlakte van 9,5 bij 8 meter is geschikt voor zowel dans-, toneel-, als muziekvoorstellingen.
De uitgebreide geluids- en lichtinstallatie en de beschikbaarheid van een vleugel maken professionele voorstellingen en optredens mogelijk. De dubbele kleedkamer met douche en toilet maakt de faciliteit compleet. U huurt het theater inclusief licht, geluid en technicus. Indien gewenst in combinatie met gebruik van onze foyer.

  • Uw Feest in de Foyer

Een sfeervolle ruimte die alle mogelijkheden biedt voor een gezellig feest. Uw verjaardag, huwelijk of personeelsfeest verzorgen wij graag. De foyer biedt ruimte aan groepen tot 220 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen is het een sfeervolle ruimte. Bij mooi weer gaan de deuren open en kunt u genieten van ons heerlijke rustig gelegen terras. Naast een vriendelijke bediening kunnen wij u diverse cateringmogelijkheden bieden, evenals (live) muziek. Indien gewenst kunnen we uw feest combineren met een privé-filmvoorstelling in ons Parkfilmhuis of een creatieve workshop door een van onze Parkexpressie-docenten.

  • Een Forum in het Filmhuis

Parkvilla beschikt over een filmtheater met moderne apparatuur voor het professioneel vertonen van digitale films. In een vaste planning worden hier wekelijks negen voorstellingen gegeven. Daarnaast is deze ruimte, met 73 zitplaatsen, beschikbaar voor bijvoorbeeld lezingen en presentaties, maar ook voor vergaderingen en forumdiscussies. Natuurlijk kunt u in deze zaal ook een privé-voorstelling van een film organiseren. Indien gewenst in combinatie met gebruik van onze foyer.

  • Presenteren in Parkvilla

Parkvilla biedt een multifunctionele ruimte met beamer aan voor presentaties, vergaderingen en kleine bijeenkomsten. Deze ruimte is afhankelijk van de opstelling geschikt voor 10 tot 45 personen. Indien gewenst in combinatie met gebruik van onze foyer.

  • Diverse lokalen voor bijeenkomsten en vergaderingen

Parkvilla biedt u ook de mogelijkheid voor de huur van kleinere ruimtes voor het geven van bijvoorbeeld een cursus, workshop of een kleine bijeenkomst of vergadering. Ook de danszaal is te huur.

Verder lezen

Details

Specificaties
Geschikt voor Vergaderruimte, Trouwlocatie, Feestzaal, Congreszaal
Oppervlakte
Aantal personen
Locatie type
Aantal zalen
Voorzieningen Foyer | Buitenterras | Trouwlocatie | Theater | Filmhuis | Dansstudio | Diverse lokalen
Beeld & Geluid
Internet
Catering
Activiteiten
Sfeer Sfeervol, historisch
Toegankelijkheid
Parkeergelegenheid Bij parkvilla kunt u gratis parkeren. het is op loopafstand van het station.
Overnachten Hotelservice
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Adresgegevens
Adres Cornelis geellaan 2, 2406 JG
Plaats Alphen aan den rijn
Telefoon 0172-493737
Website Bezoek website
Facebook